top of page
 • Skribentens bildVanjos Consulting

Edge, Chrome, FireFox och SafariMitt grundtips vad gäller webbläsare är:

 • För dig som använder Microsoft 365 - använd Microsoft Edge

 • Är du ett Google-fan - använd Google Chrome

 • Använd flera webbläsare för att skydda din integritet:

  • Edge för all Microsoft inloggning

  • Chrome för all Google inloggning

 • Se till att alltid:

  • Ha webbläsarna du använder uppdaterade

  • Ha din enhet, Windows, Mac, mobiltelefon, surfplatta uppdaterad

  • Använda senaste versionen av Windows, MacOS, Andriod och IOS

Eftersom det finns risk för läckage av information då Google har principen att de äger allt ditt data så skulle det kunna vara så att ditt Microsoft-data och inloggningsuppgifter blir tillgängliga för Google. Därför gillar jag att använda olika webbläsare för olika syften.

För dig som är Microsoft 365 företagskund så gäller principen att allt data är ditt - Microsoft varken kan eller använder ditt data - det är bara ditt och du bestämmer över det.


Fördel för Edge

En stor fördel med Microsoft Edge när du använder den på Windows är att den ärver din loggning i Windows. Det betyder färre inloggningar i webbläsaren, eftersom den redan vet vem du är och använder dina Windows inloggningsuppgifter.


En annan fördel med Edge, för dig som använder Microsoft 365 för Företag med Azure AD Premium licensen är att alla inställningar följer dig, och att dessa inställningar lagras i Microsoft 365 med samma integritets och säkerhetsskydd som allt annat du har i där. Att få med sing sina inställningar som favoriter, samlingar och annat är bekvämt, och dessa följer dig på alla dina enheter - förutsatt att du är inloggad i Edge på dem. Liknande funktion finns även i Firefox och Edge, men där sparas inställningarna hos Mozilla och Google istället - alltså gäller då en lägre säkerhetsnivå jämfört med Microsoft 365 för Företag. För dig som använder ett Microsoft konto att logga in i Edge så sparas inställningarna hos Microsoft, dock inte med samma höga integritets och säkerhetsnivå som Microsoft 365 för företag, skola och organisationsanvändare har.


Edge finns för Windows, MacOS, iPhone/iPad och Android.


Ny version av Outlook

Snart kommer det nya versioner av Outlook. Du som använder Outlook i webbläsaren måste se till att du har en webbläsare som stöds:

 1. Windows 11: Microsoft Edge, Mozilla Firefox eller Google Chrome

 2. Windows 10: Microsoft Edge, Mozilla Firefox eller Google Chrome

 3. MacOS: Microsoft Edge, Apple Safari, Mozilla Firefox eller Google Chrome

 4. Linux: Outlook.com och Outlook på webben fungerar i antingen Firefox eller Chrome på Linux, men vissa funktioner kanske inte är tillgängliga.

Om du använder en gammal webbläsare (Internet Explorer, Microsoft Edge (äldre version), Nya Microsoft Edge<=65, Safari <=11, Mozilla Firefox< =63, Opera <=53) visas light-versionen av Outlook - en variant med sämre funktionallitet. Tänk på att Internet Explorer inte längre stöds och inte längre får några säkerhetsuppdateringar - den produkten dog för flera år sedan = använd den inte.


Din telefon/surfplatta ska minst ha dessa versioner:

 • En telefon eller surfplatta med Android 5.0 eller senare.

 • En iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.0 eller senare.

 • En telefon med Windows Phone 7.5 eller senare.

Det finns två käna reklamblockerare / pop-up blockerare som gör att Outlook på webben inte stöds, så dessa bör du inte använda:

 • AdBlock

 • Ublock


Nya Outlook för Windows

När Microsoft släpper nya Outlook för Windows är ännu okänt. Produkten finns för test, och den bygger på Outlook på webben versionen. Min gissning är att samma krav på webbläsare gäller när man ska använda NYA Outlook för Windows som för Outlook på webben.6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bara Outlook stöds (VIKTIGT)

Med start från januari 2023 så kommer Microsoft automatiskt att stänga av äldre osäkra protokoll för mailhantering. Alla Microsoft 365 kunder påverkas. Effekt: Endast Outlook stöds som mail program (M

bottom of page