top of page
  • Skribentens bildVanjos Consulting

Prisändringar Microsoft Office 365

Från 1 mars 2022 så höjer Microsoft sina priser. Samtidigt sänks priserna om licenser köps via en Cloud Solution Partner - för företag som förbinder sig för minst årslånga avtal.


Det som är känt just nu är dessa ändringar:

Microsoft 365 Business Basic (från 5 USD till 6 USD per användare)

Microsoft 365 Business Premium (från 20 USD till 22 USD)

Office 365 E1 (från 8 USD till 10 USD)

Office 365 E3 (från 20 USD till 23 USD)

Office 365 E5 (från 35 USD till 38 USD)

Microsoft 365 E3 (från 32 USD till 36 USD).

Dessa ökningar kommer att gälla globalt med lokala justeringar i vissa regioner när licens köps direkt från Microsoft.


Från Januari 2022 så införs en helt nytt sätt att löpa licenser från en Microsoft Partner. Microsoft kallar detta NCE - New Commerce Experience. Detta kommer att förenkla sättet att köpa Microsofts licenser och erbjuda bättre kontroll och möjligheter för kunden. Bl.a. införs möjligheten till lägre pris om man förbinder sig för en längre period. Vanjos priser för Microsoft 365 licens med support kommer att förändras - kontakta oss för aktuell information.


Varför höjs priset?

Sedan tio år sedan har Office 365 växt till över 300 miljoner betalda användarlicenser. Under denna period har priset bara marginellt justerats, och samtidigt har massor av nya funktioner lagts till som ingår i licensavgiften. T.ex. har vi fått Bookings, Lists, Planner, PowerApps och Power Automate. För att inte glömma Teams - en succé över hela världen. Microsoft lanserade Teams 2017 som den enda integrerade lösning där du kan mötas, chatta, ringa samtal, samarbeta och automatisera affärsprocesser – med kraften hos Office-apparna – allt detta direkt i arbetsflödet. Och för Teams introducerades det över 300 nya funktioner under 2020 - och utvecklingen fortgår. Ta tillfället i akt och boka en utbildning eller genomgång av Teams med Vanjos.

Andra områden värda att nämna är allt utökat stöd som nu finns för att upprätthålla en hög säkerhet och efterlevnad. Dessutom har Microsoft satsat hårt på AI och automatisering. Allt finns med i licenserna för Microsoft 365 (olika innehåll beroende på vilken licens som används).


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page