top of page
  • Vanjos Consulting

Två-stegs inloggning i Office 365 - MFA

Gäller för användare av Microsoft 365 och Office 365 som använder MFA (Multi-factor Authentication).

Din upplevelse när du använder MFA

Du kommer att bli uppmanad att bevisa att du är du. Det kan hända flera gånger på samma enhet, lite beroende på vilken enhet du använder, och vilka program du använder. Om din dator (Windows 10) är ansluten till Active Directory (AD) så är det vanligt att det är färre uppmaningar, men inte alltid. Är datorn inte ansluten till varken AD eller AAD (Azure Active Directory) så brukar det vara fler uppmaningar än annars.


Så här kan det se ut:


Detta ska du göra:

Gör som det står, i detta fall öppna Microsoft Authenticator appen på mobilen och konfirmera inloggningen, exempel:


Det är vanligt att du behöver upprepa godkännandet eftersom varje program/app har sin egen kanal till serversidan, och varje kanal behöver få ett godkännande. Ditt godkännande gäller inte heller hur länge som helst, och därför kommer du att behöva upprepa godkännandet då och då. Det är vanligt att detta händer en till några gånger per vecka. Exempel på program är: Webbläsaren, Word, Outlook, OneNote etc.

Anpassa MFA

Microsoft Authenticator kan användas på många sätt, och både till Microsofts tjänster och andra, t.ex. PayPal. För varje anslutning anpassar du hur vill godkänna inloggningen:

  • Godkänn med Ja eller Nej "knapp"

  • Ange en automatiskt framtagen sexsiffrig kod som gäller i 30 sekunder

Du kan läsa mer om hur du ställer in Microsoft Authenticator här: https://www.vanjos.se/post/set-up-mfa-for-microsoft-office-365


30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Med start från januari 2023 så kommer Microsoft automatiskt att stänga av äldre osäkra protokoll för mailhantering. Alla Microsoft 365 kunder påverkas. Effekt: Endast Outlook stöds som mail program (M

bottom of page