top of page
  • Skribentens bildVanjos Consulting

WIX Bookings gifter sig med Microsoft

Nu går det äntligen att använda en kalender i Microsoft 365 tillsammans med WIX Bookings. Det gör att personalen som servar tjänster i WIX Bookings kan använda sin kalender i Microsoft 365 för Företag så att inga bokningar kan göras då personalen är upptagen.


Ursprungligen stödde WIX bara Google som personal-kalender. Rätt nyligen har stöd lagts till för att använda Microsoft som kalender.Jag har testat integrationen med kalendrar som finns i företagsversionerna av Microsoft 365 och kan bekräfta att det fungerar. Dock med lite mer att önska. Enligt WIX stöds även gratis-varianten, där användaren använder ett Microsoft Konto, t.ex. hotmail.com, outlook.com, live.com osv. men det har jag inte testat. Mitt intresse ligger i att få det att fungera bra med företagsvarianten av Microsoft 365, som ett alternativ till att använda WIX Booking istället för Microsoft Bookings.


Kalendersynkningen fungerar, dock har inte WIX ännu lagt in stöd för att skapa Teams-möte, men det kan man lätt lägga till själv på en bokning.

Synkningen har sina brister:

  1. En bokning från WIX Bookings sparas i en egen särskild kalender (på personens konto) kallad "WIX Bookings"

  2. Bokningen skapas inte som ett möte, det skapas som en avtalad tid, alltså saknas det detaljer som vem/vilka som deltar

  3. Detaljerna för bokningen skriver WIX ut i "body", men inte särskilt snyggt. Där står personens e-postadress och telefonnummer

  4. Bokningen sparas i UTC-tid, dvs detaljerna på bokningen visar tiden fel. Det blir dock rätt bokat i Outlook kalendern, så när man tittar på dag/veckovy så ser det rätt ut

  5. Det är en enkelriktad synk, dvs försök inte ändra något i Outlook!

Det är dessutom fortfarande så att WIX saknar stöd för "alla" kalendrar när en klient har bokat - det enda som finns är "Lägg till i min Google-kalender". Dumt, det borde vara stöd för "alla", i vart fall ge möjlighet att ladda hem en .ics fil som är standard.


Vidare kan det upplevas lite knöligt att boka om, all sådan hantering måste göras i WIX, det går inte att göra i Outlook. Där är det "bara" en kopia av bokningen som visas, originalet ligger alltid i WIX miljön.


Jag gillar trots bristerna att WIX Bookings nu kan användas tillsammans med en Microsoft kalender. Det ser snyggt ut på webbplatsen med WIX Bookings, och det går att leva med bristerna som finns.


Vill du ha en mer omfattande beskrivnings så kontakta Vanjos så får du ett white-paper. Behöver du hjälp att anpassa WIX Bookings med Microsoft 365 för Företag så hjälper vi gärna till.

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bara Outlook stöds (VIKTIGT)

Med start från januari 2023 så kommer Microsoft automatiskt att stänga av äldre osäkra protokoll för mailhantering. Alla Microsoft 365 kunder påverkas. Effekt: Endast Outlook stöds som mail program (M

Comments


bottom of page