Anslut till ett Microsoft Teams möte

Du ska vara med i ett Teams möte - Grattis!
Det är lätt - principen är:

1

Få en inbjudningslänk

2

Klicka på länken

3

Följ guiden och anslut

Tips

  • Se till att ha "bra ljud". Det kan vara behov av ett head-set eller bättre mikrofon än den i datorn ibland. Så att andra hör dig bra. Anslut extern ljudutrustning till din enhet innan du ansluter till mötet så hinner systemet med att konfigurera tekniken åt dig.

  • Anslut i tid, gärna några minuter före. Anslut minst 15 minuter innan om det är ditt första möte, så att du är säker på att vara i tid om det är något krångel. Det kan ta några minuter att installera Teams-appen om du vill använda den, tänk på det.

  • Många i mötet? Stäng av din mikrofon och slå på den när du ska säga något. Använd "Räck upp handen"-knappen för att begära ordet.

  • Prata en i taget, visa respekt

Detaljerad information

Vanligast är att du får inbjudningslänken i ett mail, men den kan också finnas på annat sätt, t.ex. på en webbsida. Se bild på hur det kan se ut i ett mail.

Länk till mötet

Du ansluter till Teamsmöten antingen med Teams-appen eller Teams-webb. Teams-appen finns för Windows, Mac, iPad, iPhone och Android. När du ansluter till ett Teams möte och inte har appen installerad, då kan du välja att installera Teams-appen först eller ansluta med Teams-webb. 

Väljer du att ansluta med Teams-webb, då måste du använda någon av dessa webbläsare:

- Microsoft EDGE 

- Google Chrome

- Apple Safari (endast Mac)

Detta för att ljud och video samt skärmdelning ska fungera.

Så här kan det se ut när du klickar på anslut till mötet och inte har någon Teams-app installerad.

Då får du välja - Du kan ladda ned appen och ansluta med den, eller ansluta till mötet med Teams-webb (ingen installation krävs då)

Teams-webb är nästan lika bra som Teams-appen.

Ibland kan det hända att du har Teams-appen installerad, men systemet misslyckades att starta den, då kan du prova igen.

När du ansluter första gången och använder Teams i webbläsaren kan det hända att du måste godkänna att Teams får använda din webbkamera och mikrofon.

Sen ska du tala om vem du är, så att alla andra i samma möte vet vem som är med.

 

Skriv ditt namn och klicka på Anslut nu.

 

Du kan välja att ha mikronen på eller av, samt webbkameran på eller av. Du kan ändra detta inne i mötet också.

I många fall måste någon godkänna att du får vara med, så är det bara att sitta och vänta tills någon släpper in dig.

Rör musen över bakgrunden så visas en meny.

Där kan du bl.a. stänga av din mikrofon och lägga på (avsluta).

Förklaringar till menyknapparna

Bäst upplevelse blir det med Teams appen. Särskilt om du har en Teams-licens. Då finns det än mer saker att göra som t.ex. dela filer och annat samarbete i grupper. Även om du inte har en Teams-licens kan du ändå installera Teams-appen och använda den då du deltar i Teams-möten som andra organiserat. Ofta fungerar ljud och bild bäst med Teams-appen jämfört med när Teams körs i webbläsaren. Du kan installera Teams-appen på PC (Windows), MAC, iPad, iPhone och Android enheter, både telefoner och surfplattor.

Väljer du att installera Teams-appen ifrån mötesinbjudningen, då kommer också du att automatiskt efter det att installationen är klar att ansluta till mötet med Teams-appen.

ovan:

Installation av Teams-appen på Windows.

Klicka KÖR för att installera 

När Teams-appen är igång syns det i aktivitetsfältet.

Det är samma sak när du använder Teams-appen, du ska ange vem du är. Om du har en Teams-licens och är inloggad så är detta redan angivet.

 

Klicka Anslut nu.

Första gången Teams-appen körs kan du behöva godkänna att Teams-appen får komma ut från din dator vad gäller ljud, video och skärmdelning.

 

Om du har Windows 10 med det inbyggda Anti-virus skyddet, då används också Windows brandväggen och då ser det ut så här.

 

Lika bra att godkänna både Privata och Offentliga nätverk. Du vet ju inte var din dator är nästa gång du ska vara med i ett Teams-möte.

Vänta på att mötesorganisatören släpper in dig till mötet

Möteskontroller på menyn, rör musen över bakgrunden för att visa dem

Stora videomöten har stöd för att visa video från många samtidigt. Funktionen är ny från början av augusti 2020, och du måste slå på den för att du ska få den upplevelsen.

Läs mer här 

Nästa gång den är dags för ett Teams-möte, när Teams redan är installerat, då kan du få godkänna att Teams-appen aktiveras på din dator när du ansluter

Mer information

Vill du veta mer om Teams?

Teams finns både som en betaltjänst, vanligen använd av företag/organisationer över hela världen. Teams finns även i gratisversioner, t.ex. en variant för privat bruk kallad familjer. Betalversionen kan man göra mest med, de andra har sina begränsningar.

Microsofts instruktioner: Anslut till ett Teams möte

Snabb översikt av Teams (video, 15 min, engelska)

Skaffa Teams

Vanjos hjälper dig att skaffa Teams och att använda det. Vi ger utbildningar och genomför införandeprojekt (adoption) till företag/organisationer av alla storlekar. Utvärderingsversioner för företag finns. Beställ också "Assisted trial", en tjänst där vi under en kortare tid hjälper ditt företag att klämma och känna på Teams och resten av Office 365 för att bättre ta beslut om nästa steg. Beställ gärna inspirationsföreläsningar och demonstrationer också, vi kan det!

Inspired web solutions
Call
+46 73-0220326

Since 2012
© by Vanjos